mandag 22. september 2008

Sopprisotto

Du trenger følgende:
300g sopp
300g ris
1 liter grønnsaksbuljong
1 stor finhakket løk
1 stort hvitløksfedd
150g lettost (evt 100g parmesan hvis du virkelig skal koose deg ;)
litt olivenolje til steking av løk/hvitløk

La grønnsaksbuljongen få et oppkok.
La løk og hvitløk surre på svak varme i 5 min i en kjele. Ha deretter risen oppi og rør rundt. Tilsett litt og litt av grønnsaksbuljongen, og la risen absorbere den før du har oppi mer (jeg gjorde det sånn selv om jeg har en sterk mistanke om at det hadde blitt like bra om jeg hadde hatt oppi all buljongen på en gang).

Mens risen koker så skjærer du opp soppen, og mens den steker så river du osten.

Når risen er ferdigkokt tilsetter du den stekte soppen og den revne osten. Rør rundt til osten er høvelig smeltet og server.

Ingen kommentarer: